A- A A+

Onze winkel

Het bijtje  - Berchem - Onze winkel Bij Het Bijtje vindt u een bijzonder groot assortiment aan allerhande honingproducten. Of wenst u liever iemand te verrassen voor zijn verjaardag, huwelijk, pensioen of wilt u een vergadering met speciale catering, dan kunt u bij ons tevens uw eigen geschenk- of verrassingsmand samenstellen. Wenst u meer informatie over de mogelijkheden of wilt u een bestelling plaatsen? Aarzel dan niet ons te contacteren. Wij staan graag tot uw dienst voor het verstrekken van bijkomende inlichtingen of het opmaken van een offerte op maat. En indien gewenst geven wij u graag antwoord op uw vragen of luisteren wij naar uw specifieke wensen.

Aanbod

Honingdauwhoning

Heeft een donkere tot zwarte kleur en karakteristieke geur. Zeer rijk aan mineralen en vitaminen. Heeft anti-inflammatoire en diureticum. Zeer geschikt voor verkoudheid, ziekten van de bovenste luchtwegen, de nieren en de blaas. Rustgevend effect op het zenuwstelsel. Anti-anemia tool. Verlaagt de bloeddruk, stimuleert de circulatie in de coronaire vaten en vertoont een versterkend effect op de hartspier. Honingdauwhoning bevat grote hoeveelheden anti-oxidanten die anti-tumor activiteit hebben. Aangenomen wordt dat het gebruik van honigdauw in het menselijk bloed hemoglobineconcentratie. Zeer rijk aan mineralen. Honderd gram honingdauw ccl met 320, 77,3 G koolhydraten, ijzer, calcium, natrium, kalium, magnesium, fosfor. De rijke mineralen samenstelling van honingdauwhoning bepaalt haar alkaliserend effect, dat is waarom het wordt aanbevolen om sporters, werknemers en alle activiteiten met betrekking uit te oefenen, om de spierpijn en vermoeidheid te voorkomen. Meestal aanbevolen 15-20 gram honingdauw daags 1-2 uur voor het eten. Voor de behandeling van hart- en leverziekten honing genomen, opgelost in warm water - 3 keer per dag gedurende een eetlepel, een uur voor de maaltijd.

Honing van kruiden

Heeft hoge bacteriostatische en bactericide eigenschappen, zelfs bij een verdunning van 1:160. Toont hoge niveaus van antiprotozoaire, antifungale en antiallergische werking. De kleur geel. Het aroma is zeer goed. De zuurgraad is laag. Kristalliseren snel. Zoetheid is een gemiddelde. Kruidenhoning heeft een ondersteunend effect en versterkt de beschermende immune mechanismen van het lichaam. Werkt goed voor een ziekte van de luchtwegen, het maagdarmkanaal en wonden.

Honing met koninginnengelei

De koninginnengelei heeft al de stoffen die voor de opbouw en voor het leven van de levende organismen nodig zijn. Aanbevelenswaardig bij adolescenten en voor het op krachten komen in postoperatieve toestanden.

Lavendelhoning

Lavendelhoning wordt door bijen gemaakt die de nectar uit duizenden lavendelbloemen verzameld hebben. Deze honing is populair vanwege de geur en speciale smaak. Lavendelhoning is een beetje zurig maar smaakt evengoed zoet. De honing heeft ook iets kruidigs met een beetje een lavendelsmaak. De geur van deze honing heeft ook iets speciaals. Zodra u het deksel van de pot afschroeft, komt u een heerlijke bloemige aroma tegemoet. Honing van lavendelbloemen heeft dus een iets aparte, maar zoete smaak. De honing is bovendien erg geschikt om uw thee of koffie een extra smaakje te geven. De honing past ook goed bij allerlei gerechten zoals in zelfgemaakt ijs of bij een lekkere lamsbout. De bijen halen de nectar uit de lavendelbloemen en maken hier vervolgens de honing van. Hiermee hebt u gelijk een combinatie van de goede eigenschappen van de lavendel en de honing. Lavendelhoning werkt kalmerend, heeft antibacteriële eigenschappen en werkt goed tegen huidinfecties.

Bloemenhoning

Bloemenhoning komt van nectar uit verschillende bloemen. De bijen kiezen zelf hun bloemen uit. Elke bloemenhoning is dus verschillend. Het unieke aan bloemenhoning is dat geen enkele honing hetzelfde is. De smaak, geur en kleur is afhankelijk van het jaargetijden en waar de honing vandaan komt. Zelfs de vorm van de honing varieert. Zo kunt u vloeibare en crèmeachtige honingsoorten vinden. Ook bestaan er lente- of zomerhoningen. Lentehoning komt van bloemen die in de lente groeien. Zomerhoning komt van bloemen die in de zomer groeien. Een zere keel verhelpt u met een honinghoestdrank Honing verzacht niet alleen de pijn in de keel, maar doodt door zijn antibacteriële werking ook de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de infectie. Hiermee slaat u meteen 2 vliegen in 1 klap. Zere keel verhelpt u door een drankje te maken van honing en citroensap. Doe evenveel aantal eetlepels honing als eetlepels citroensap in een beker, goed mixen en drink om de paar uur 1 eetlepel van het drankje.

Acaciahoning

Acaciahoning is een honingsoort waarbij bijen hun nectar uit de bloemen van de acaciaplant haalt. Er bestaan wel 1300 soorten Acaciaplanten. De honingsoort die verkregen wordt van nectar uit acaciaplant is erg uniek in haar kleur en vorm. Het is zo'n beetje de lichtste honing die er is. De honing is zo licht, dat het bijna doorzichtig is. De vorm van de honing is vloeibaar. In vergelijking met andere honingsoorten blijft deze honing erg lang vloeibaar. Het kan wel maanden duren voordat de honing versuikert. Dit is te danken aan de hoge concentratie fructose die deze honing rijk is. Koffie en thee worden vaak gezoet met acaciahoning. En wat dacht u van yoghurt? Zure yoghurt wordt heerlijk zoet als u er een beetje van deze honing in doet. Maar een broodje met de zachte, zoete honing is ook echt verrukkelijk in recepten voor koekjes of cakes, kan de suiker vervangen worden door acaciahoning. De koekjes en cakes zijn gezonder en zelfs lekkerder. Elke honingsoort heeft zijn eigen positieve werking op bepaalde kwaaltjes. Acaciahoning doet het vooral goed bij nierproblemen, verbetert de spijsvertering, ontgift de lever en verlicht longproblemen. In vergelijking met andere honingsoorten, heeft acaciahoning een iets minder goede antibacteriële werking. U kunt een infectie dus beter niet met deze honing behandelen. Overleg altijd eerst met de huisarts als u kwalen wilt behandelen met honing.

Klaverhoning

Klaverhoning is een honingsoort waarbij de bijen hun nectar uit klaverbloemen halen. Deze honing is erg geliefd bij veel mensen, voornamelijk bij kinderen. Het unieke aan deze honing is zijn vorm. De honing is vast, maar toch zacht. Het beste is de vorm te beschrijven als crème- of boterachtig. Hierdoor is de honing erg goed smeerbaar. Als het om zoetheid gaat, wint de klaverhoning het van alle honingsoorten. De smaak is licht karamelachtig. De geur wordt vaak omschreven als vanillegeur. Kinderen waarderen deze heerlijke zoete honing enorm. De honing is door zijn crème-achtige vorm minder geschikt om in de koffie of thee te doen. Elke honingsoort heeft wel iets dat in het bijzonder geschikt is voor een bepaalde kwaal. Bij klaverhoning is dat het behandelen van kleine, oppervlakkige wondjes. De dikke honing is makkelijk op de huid te smeren en blijft goed op zijn plaats. De honing dekt de wond af tegen invloeden van buitenaf en desinfecteert het.

Tijmhoning

Tijmhoning is een honing met een geheel eigen karakter. Als u eens een andere honing wilt, is deze zeker de juiste keuze. Tijmhoning heeft een zeer sterke smaak en laat een aangename nasmaak achter. De smaak is kruidig en een beetje scherp. De geur van de honing is moeilijk te beschrijven. Het ruikt een beetje bloemig en tegelijkertijd naar kruiden. De honing is zoet, maar niet zo zoet als bijvoorbeeld klaverhoning of acaciahoning. Een simpele fruitsalade of yoghurt krijgt een heel andere dimensie met tijmhoning. Vaak wordt het ook gebruikt over gegrilde verse vijgen. Deze honing wordt altijd spaarzaam gebruikt. De smaak is namelijk erg sterk en u gebruikt er al gemakkelijk te veel van. Verder wordt de honing veel in koffie en thee gebruikt. Meestal tegen verkoudheid, vastzittend slijm of een aanhoudende hoest. Ook helpt het de spijsvertering te bevorderen en griepachtige verschijnselen tegen te gaan. Bovendien is de honing erg gezond en vergelijkbaar met andere honingsoorten. U kunt deze honing ook gebruiken als eerste hulp bij kleine wondjes.

Raathoning

Honing in de zuiverste vorm. De honing zit nog in de verzegelde cellen van de raat, welke geheel door de bijen vervaardigd zijn. 100% natuurzuiver. De raat (bijenwas) kan in zijn geheel worden opgegeten. De combinatie van bijenwas en honing smaakt heerlijk en werkt bovendien verzachtend voor de keel. Bloemenhoning in raat, afkomstig uit Bulgarije.

Honing met Sesam

De Sesam is rijk aan snel assimileerbaar calcium en is op zich een balsem voor de maag. Aanbevelenswaardig bij osteoporose, gastritis, gevoelige galblaas of maag, etc. Preventieve dosis bij volwassenen: 1 eetlepel 2 keer dagelijks; bij kinderen: 1 koffielepel 2 keer dagelijks.

Lindehoning

Lindehoning is fris en smaakt een beetje muntachtig. De geur van deze honing is vrij sterk. Het ruikt een beetje houtachtig. In de maand juni staat de lindeboom volop in bloei. In deze maand wordt de boom dan ook druk bezocht door de bijen. Alleen dan kunnen de bijen de nectar uit de bloemen halen, waar ze uiteindelijk die heerlijke honing van maken. De honing wordt dus alleen in het begin van de zomer gemaakt. Vandaar dat deze honing ook wel 'seizoenshoning' wordt genoemd. Van alle honingsoorten is de honing van lindebloesems de beste keuze voor mensen met slaapproblemen en stress. De honing werkt kalmerend en slaapverwekkend. Ideaal voor het slapengaan. Lindehoning is goed tegen slapeloosheid. Voor het slapengaan kunt u lindethee met honing drinken om de slapeloosheid tegen te gaan. Dit zou beter werken dan een slaappil. Ook gestreste mensen hebben baat bij deze honing. De honing heeft namelijk een kalmerende eigenschap. Verder heeft de honing net als andere honingsoorten een antibacteriële werking. Dit helpt tegen verkoudheid en een zere keel.

Honing zonnebloem

Gouden kleur, zoete smaak. Handelend krampstillend bronchiale spasmen en krampen in het maagdarmkanaal. Goed eten en profylactische eigenschappen.

Honing met calendula

Heeft een gunstig effect tegen maagaandoeningen, gastritis, maagzweren en colitis. Preventieve dosis bij volwassenen: 1 eetlepel 's morgens voor het eten; bij kinderen: 1 koffielepel 's morgens voor het eten.

Honing met noten en droog fruit

Biohoning van hoge kwaliteit uit het gebied om de stad Elena in het Balkangebergte met kernen en droog fruit. Heeft een sterke algemene, stimulerende werking. Een hoogenergetisch en toniserend product, toepasselijk voor het overwinnen van de moeheid van lichaam en geest.

Honing met appelpectine

Aanbevelenswaardig voor het elimineren van toxinen uit het organisme. Laat de spiegel van de cholesterol en van de vetten in het bloed zinken. Wordt gebruikt bij overgewicht, verouderen en bij gastro-intestinale ziekten. Preventieve dosis bij volwassenen: 1 eetlepel 2 keer dagelijks; bij kinderen: 1 koffielepel 2 keer dagelijks.

Honing met rozenbottels en melis

Bijenhoning met extract van rozenbottel en melis. Kalmeert het zenuwstelsel, reguleert het digestieve systeem, reinigt de lever en de nieren. Nuttig voor de ogen en voor het hart. Bijzonder aangenaam voor consumptie. Preventieve dosis bij volwassenen: 1 eetlepel 2 keer dagelijks; bij kinderen: 1 koffielepel 2 keer dagelijks.

Honing met brandnetel

Bijenhoning met brandnetelmeel. Biedt een rijk complex van spaarelementen, ijzer en mineralen die het organisme nodig heeft. Bijzonder toepassend voor consumptie in de vroege lente tegen de asthenie. Preventieve dosis bij volwassenen: 1 eetlepel 2 keer dagelijks; bij kinderen: 1 koffielepel 2 keer dagelijks.

Honing koriander

Heeft een amberkleur, een specifieke beklijvende geur. Honing voor kenners van koriander. Stollen heel snel, relatief grote kristallen. Vaak is er een vloeibare fase tussen het kristal (inhomogene kristallisatie) die kan worden vermeden door gecontroleerde kristallisatie. Uitgedrukt antimicrobiële, bonchodilaterend effect. Het is bijzonder bruikbaar bij de preventie van hart- en vaatziekten en aandoeningen van het maagdarmkanaal. De aanwezigheid van flavonen en essentiële oliën maakt het bruikbaar voor ziekten van de luchtwegen.

Honing met kaneel

Aanbevelenswaardig om de bloeddruk te laten zinken, ook bij hoest en artritis. Laat de bloedsuikerspiegel zinken, mag toch alleen dan gebruikt worden, wanneer er geen geneesmiddelen voor diabetes worden ingenomen. Preventieve dosis bij volwassenen: 1 eetlepel 2 keer dagelijks; bij kinderen: 1 koffielepel 2 keer dagelijks.

Honing met stuifmeel

Algemeen stimulerende en toniserende werking. Aanbevelenswaardig bij bloedarmoede, storingen van de lever en in samenhang met de menopauze, bij hypertrofie van de prostaat en voor regulering van de bloeddruk, etc. Stimuleert het immuunsysteem.

Honing met propolis

Aanbevelswaardig bij verkoudheden van de hogere luchtwegen, laryngitis, pharyngitis, bronchitis, angina. Buitengewoon nuttig bij orale inname.

Honing met stuifmeel en koninginnengelei

Aanbevelenswaardig voor ondersteuning van het immuunsysteem en van de stofwisseling. Heeft een gunstig effect op het groeien van de cellen - van speciaal belang voor de adolescenten en ook voor het op krachten komen in postoperatieve toestanden.

Distelhoning

Distelhoning is afkomstig van - de naam zegt het al - distels. De honing is vrij zoet en licht van kleur. Medicinale gebruiken - hebben een uitgesproken antimicrobiële werking. Aanbevolen door een verminderde cardiovasculaire functie, hoge bloeddruk, hartritmestoornissen, stenokardichni klachten en astma. Kalmeert ook het zenuwstelsel. Iets heel belangrijk - dat honing stimuleert seksuele activiteit. Honing Melk Distel verhoogt de mannelijke potentie en het immuunsysteem. Er wordt aangevoerd dat alternatieve milieu vervangen Viagra. Distelhoning maakt een mens een beest in bed voordat imkers wordt geadviseerd om elke dag een beetje dosis van honing volgens Universal - een gram per kilogram lichaamsgewicht.

Contacteer ons

Het bijtje - Driekoningenstraat 100 - 2600 Berchem - België - - Tel.: 0477/84 30 23 | Tel.: 0477/84 31 54 - info@hetbijtje.be - BTW BE0835 081 017